20.11.2021 od 13h do 20h - Enodnevna delavnica ''DRUŽINSKE VEZI – Ozaveščanje in razrešitev''

Medtem ko smo se učili govoriti, hoditi, pisati in graditi gradove iz kock, se je naša podzavest učila, kako izgledajo ljubezen, radost, veselje, pa tudi žalost, strah, občutek nemoči in manjvrednosti.
V soboto, 20.11.2021, ob 13. uri ste vabljeni v Zavod GNOZEN, Kersnikova 5 A, Ljubljana, na ENODNEVNO DELAVNICO "DRUŽINSKE VEZI - Ozaveščanje in razrešitev"

Edina stvar, na katero lahko vplivate in za katero lahko prevzamete odgovornost, je vaša sedanjost.

Ko smo leta nazaj prišli na ta svet, v to telo, smo imeli priložnost vse izkusiti prvič. Prvi sneg, prvi koraki, prva prijateljstva in prva razočaranja. In medtem ko smo z radovednimi očmi opazovali svet okoli nas, je le-ta dan za dnem skoraj neopazno počasi, a vztrajno oblikoval našo podzavest, naš mentalni in emocionalni svet. Medtem ko smo se učili govoriti, hoditi, pisati in graditi gradove iz kock, se je naša podzavest učila, kako izgledajo ljubezen, radost, veselje, pa tudi žalost, strah, občutek nemoči in manjvrednosti.

V najzgodnejših letih našega otroštva so se ustvarili vzorci in prepričanja, ki še zdaj krojijo naše življenje. Takrat se je skozi oznake, ki so nam jih pripeli drugi, oblikovala naša samopodoba. Skozi dejanja in besede naših staršev smo spoznali, kaj je ljubezen. Je ljubezen spoštljiva? Ljubeča? Ali pa je bila ljubezen, ki smo jo doživeli, včasih tudi čustvena manipulacija, psihično ali celo fizično nasilje?

Po dolgih letih preizkušenj, dela na sebi, ozaveščanja vzorcev in travm, nas včasih še vedno preseneti odziv otroka v nas. Nerazrešeni občutki in vtisi iz otroštva se vedno znova pojavijo v ogledalu partnerskih in poslovnih odnosov, odnosov z našimi otroki, prijatelji, in nenazadnje v odnosu do samih sebe. V našem notranjem dialogu, v dojemanju lastne vrednosti in tudi v tem, kako nas dojemajo drugi.

Katere lastnosti ste si dovolili pripisati? Ste trmasti, nepotrpežljivi, sebični? Mislite samo nase ali ste prevzeli vlogo žrtve? Ste prepirljivi ali morda pretirano čustveni? Za dejanja svojih staršev v preteklost seveda niste krivi vi in niso vaša odgovornost. Edina stvar, na katero lahko vplivate in za katero lahko prevzamete odgovornost, je vaša sedanjost. Vaše dojemanje samih sebe v odnosu do sebe in drugih. Vaše misli, občutki, vzorci. Potlačena čustva in travme. Pa naj je vaš cilj notranji mir, izpolnjenost v odnosih, harmoničen odnos z otroki ali starši, ali pa občutek svobode v svojih mislih in dejanjih. Začeli bomo na začetku. Tam, kjer ste prvič spoznali, kdo in kaj je ''Jaz''.


Katero delavnico izbrati?

Razreševanje ujetih čustev iz otroštva je eno izmed občutljivejših področij osebne in duhovne rasti, zato mu je potrebno pristopiti s sočutjem in razumevanjem. Zaradi obsežnosti tematike bo sklop delavnic na temo družinskih odnosov razdeljen na tri termine. Udeležite se tiste, za katero čutite, da bi vam v tem trenutku najbolj pomagala.

Prva delavnica se bo dotaknila odnosa z mamo ter ozaveščanje in razreševanje vzorcev, mišljenj in ujetih čustev, ki so povezani z njim.

Na drugi delavnici se bomo na podoben način posvetili odnosu z očetom.

Tretja delavnica bo sklenila vsebino prvih dveh in šla še globlje. Kljub vsem napakam, ki so jih naredili naši starši, si jih je naša duša izbrala z namenom.


Zakaj? Nobeni starši niso popolni. A le vaši so tisti, ki so vam lahko pomagali doživeti edinstveno izkušnjo, ki jo je vaša duša želela izkusiti v tem življenju. Z namenom, ki ga včasih ne razumemo najbolje.

Vsako otroštvo ima tudi težke trenutke. Trenutke bolečine, žalosti, jeze, pomanjkanja. Trenutke, ki se vtisnejo globoko v našo podzavest in pridejo na dan, ko se ne počutimo varni in razumljeni. A tudi naši starši so doživljali te trenutke. Tudi oni so si svoje starše izbrali z določenim namenom.

Morda z namenom, da se bolečina in strah, ki sta se nabirala in predajala iz generacije v generacijo, končno ozavestita in razrešita? Z upanjem, da ta težka čustva in vzorce predajo vam, ki jih boste sposobni osvetliti in predelati? In s tem osvobodili sebe, svoje potomce in prednike. In tako odprli vrata odpuščanju, ljubezni in hvaležnosti.

Vaš prispevek za udeležbo na posamezni delavnici je 88 eur. V primeru, da bi se želeli udeležiti vseh treh delavnic, vam na vaš prispevek za zadnjo delavnico podarimo 50% popusta (44 eur).

Zaradi omejenega števila udeležencev je za udeležbo na delavnici nujna predhodna prijava.

Morda mojega dela še ne poznate?


V zadnjem desetletju, ki ga posvečam individualnemu in skupinskemu delu z ljudmi ter raziskovanjem globine svojega poslanstva in vesolja, sem imela priložnost razviti učinkovit in edinstven pristop, s katerim vas vodim po poti samorealizacije in svetlobe. Način mojega dela ni, da vam povem, kako razmišljati, kaj narediti in da podam odgovore na vsa vaša vprašanja. Moj pristop in namen teh srečanj je, da vas vodim in usmerjam na vaši poti do prebujenja in dviga zavesti vse do tiste ravni, na kateri boste lahko odgovore na svoja vprašanja našli sami. Le tako boste imeli možnost resnično ozavestiti, kar je potrebno, in se osvobodili omejujočih vzorcev in blokad. Poglejte si še kaj stranke pravijo.


Z lepimi pozdravi in z željo, da se vidimo. Hvala vam z ljubeznijo, Apolonia Galanti 

Mnenja strank
 

Več dogodkov